Duurzaam thuis lening

Stimuleringslening van de provincie

De gemeente Limburg wilt graag de woningen in de provincie verduurzamen en langer bewoonbaar maken. Ook in 2021 heeft de provincie Limburg een duurzaam thuis lening beschikbaar gemaakt. Hiervoor zijn vaak noodzakelijke aanpassingen vereist. Afhankelijk van uw woning, kunt u duurzame maatregelen toepassen die zorgen voor een besparing op het energieverbruik of waardoor u langer en gemakkelijker in uw woning kunt blijven wonen.

Deze aanpassingen kunnen een flinke investering zijn. Om u daarin te ondersteunen heeft de provincie Limburg een Duurzaam Thuis Lening geïntroduceerd.

Waarvoor kunt u een lening krijgen?

Besparing op energieverbruik

U krijgt een lening voor maatregelen die uw energieverbruik verlagen zoals isolerende maatregelen. Denk hierbij aan HR++ of triple glas, nieuwe (kunststof) kozijnen en gevel of spouwmuurisolatie.

Duurzame energiebronnen

U kunt een lening aanvragen voor het aanschaffen en in gebruik nemen van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Vergroten levensloopbestendigheid

De provincie vindt het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw woning kunt blijven woning. Mogelijk heeft u daarvoor een inloopdouche nodig of een traplift waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Hiervoor kunt u bij de provincie een lening aanvragen.

Hoeveel kunt u lenen?

Zowel huurders als woningeigenaren kunnen een stimuleringslening aanvragen bij de provincie.
De lening bedraagt minimaal € 2.500 en voor huurders maximaal € 25.000 en voor woningeigenaren maximaal € 35.000. Download hier het schematisch overzicht leningen.

De voorwaarden voor een Duurzaam Thuis Lening

Procedure aanvragen

U vraagt de Duurzaam Thuis Lening aan met uw DigID, op de website van provincie Limburg (klik hier). De provincie behandelt vervolgens de aanvragen op volgorde van binnenkomst. 

Als uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet, krijgt u een voorlopige toekenning.  De lening moet eerst nog door SVn beoordeelt en akkoord bevonden worden, voordat u definitief uw lening krijgt.

De lening wordt vervolgens in een bouwdepot verstrekt. Met behulp van declaratieformulieren kunt u de facturen van de getroffen maatregelen declareren.

ISDE Subsidie

Ook met een Duurzaam Thuis Lening, heeft u recht op subsidie!
U kunt namelijk voor de maatregelen die u wilt gaan treffen, ook subsidie aanvragen. 

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte op.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en afmetingen op te nemen.