Subsidie energiebesparing eigen huis

Duurzaamheid

Heeft u een eigen huis? Wilt u ook in 2021 geld besparen? Dan is de nieuwe ISDE regeling iets voor u. Dankzij deze regeling verhoogt u het wooncomfort op een betaalbare manier. Een subsidie energiebesparing eigen huis speciaal voor particulieren.

Energie besparen en comfortabel wonen

Dagelijks wordt er ontzettend veel energie verbruikt, vooral in de herfst en winter. Niet alleen de stookkosten lopen op, dat geldt ook voor het stroomverbruik. En nu iedereen massaal thuis moet werken is het hek helemaal van de dam. Op kantoor werken zit er even niet in en ineens valt het op dat het toch wel in de papieren loopt om het thuis aangenaam warm te krijgen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren op te besparen op het energieverbruik. In veel gevallen betekent dat nu even investeren en er vanaf dat moment de vruchten van plukken. Denk daarbij aan het isoleren van de vloer, het dak, zolder, gevel en spouwmuur. Maar ook het vervangen van de kozijnen en glas valt hieronder.

Dit alles zorgt niet alleen voor aangename temperaturen en minder uitgaven, maar maakt het thuiswerken ook nog eens aangenaam. Natuurlijk kunt u met een plaid om uw schouders zitten tijdens de volgende Zoom meeting, maar met wat aanpassingen is dat helemaal niet nodig. Bovendien heeft u door het plaatsen van bijvoorbeeld nieuwe kozijnen veel minder last van geluid. Wel zo prettig als u langs een drukke straat woont. Comfortabel wonen begint dus met energiebesparing in eigen huis.

Stijgende energieprijzen

Subsidie energiebesparing eigen huis


Het is een feit: jaarlijks worden we geconfronteerd met stijgende energieprijzen. Al bent u nog zo zuinig, de energierekening is voor de meeste mensen behoorlijk pittig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen. Dat kan bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen te treffen. Daarbij valt te denken aan het vervangen van kozijnen. Als dit gecombineerd wordt met het plaatsen van HR++ of Triple glas, dan kan er heel wat bespaard worden op de stookkosten. En laat dat nu net de grootste kostenpost zijn, vooral in de koude maanden van het jaar.  

Subsidie voor particulieren


Misschien denkt u nu dat het allemaal mooi en aardig is, maar dat energiebesparende maatregelen ook een lieve duit kosten. Dit komt boven alle kosten die u maandelijks heeft, waaronder veel kosten die bepaalt zijn door de overheid. Gelukkig verstrekt de overheid ook subsidies aan particulieren, waarmee u een deel van het betaalde geld terug ontvangt.

Deze subsidies zijn in het leven geroepen om het wooncomfort te verbeteren en u tegemoet te komen in de kosten die daarvoor gemaakt worden. Dat geldt ook voor de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren) die ingegaan is op 1 januari 2021. Met de nieuwe regeling kunt u twee verschillende energiebesparende maatregelen in uw huis uit laten voeren.

Bovendien kunt u het zien als een investering. De waarde van uw huis stijgt, wat mooi mee is genomen in een tijd dat de prijzen van de huizenmarkt sowieso al exhorbitant hoog zijn. De gemaakte investeringen betalen zich dus driedubbel terug. U krijgt meer wooncomfort, bespaart op de maandelijkse energiekosten en uiteindelijk heeft u de kosten van de investering terug.

Wilt u meer informatie over de ISDE subsidie? Lees dat hier op de website van rvo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte op.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en afmetingen op te nemen.